Steve Jobs: un exemplu de leadership

steve jobs

Sa-l cunoastem pe Steve Jobs…

  • Nume complet: Steven Paul Jobs
  • Data de nastere: 24 februarie 1955
  • Locul nasterii: San Francisco, California
  • Educatie: absolvent de liceu. A abandonat Reed College dupa doar un semenstru
  • Ocupatie: CEO Apple
  • Avere: 5.5 miliarde $
  • Salariu anual: 1 $

Prea putine sunt brand-urile care au clienti mai fideli decat Apple. Gigantul IT a fost tinta tentativelor de copiere a tehnologiei si a designului de nenumarate ori. Secretul notorietatii castigate de logo-ul sub forma de mar consta intr-un ingredient care nu are legatura cu tehnologia propriu-zisa. Este vorba despre un om, un om care a dus Apple pe culmi nebanuite.

Steven Paul Jobs (sau Steve Jobs asa cum il stim cu totii) co-fondatorul si CEO-ul Apple Computer, a reusit sa cucereasca definitiv clientii prin discursurile sale. Steve Jobs este cel mai relevant exemplu de atitudine in afaceri, este dovada ca un brand care are un chip uman are mult mai multe sanse sa reuseasca.

Clientii Apple, admiratori frenetici ai lui Steve Jobs

Omul care a adus Macintosh-ul, Ipod-ul, Iphone-ul, Itunes in existenta noastra nu avea cum sa nu atraga o groaza de fani, insa Steve Jobs si-a contruit un loc special in inima clientilor Apple prin energia lui debordanta si prin originalitatea discursurilor de la lansarile de produse. Modalitatea de comunicare pe care o foloseste e aproape hipnotizanta, tinandu-i pe admiratorii brandului si pe admiratorii lui personali cu ochii lipiti de ecranele notebook-urilor la lansarea unui nou model de produs.

Omul Steve Jobs

steve jobs
Aceasta legenda vie este dovada ca nonconformismul are loc in lumea rigida a business-ului si chiar e de mare succes la momentul actual. Despre omul Steve Jobs ne vorbeste in Jay Elliot  volumul biografic Steve Jobs: iLeadership pentru o noua generatie. Cartea care vorbeste de acest vizionar genial nu se adreseaza doar managerilor de top, ci vrea sa atinga cat mai multe minti indreptate in directia succesului in viata si in afaceri.

Pana ajungi sa pui mana pe aceasta carte puternic motivationala prin exemplul unui om de mare valoare, te invit sa vizionezi un discurs putin atipic al lui Steve Jobs, in care vei face cunostinta cu aspecte mai putin cunoscute ale vietii liderului.

Author: alexandra

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.